Skip to content

Network Development Manager E-Mobility Netherlands

Netherlands, Noord-Holland, AmsterdamNetwork Development

Job description

Kom werken bij een snelgroeiend en divers bedrijf dat een belangrijke speler is in een duurzame toekomst! Bij Fastned draag je actief bij aan het versnellen van de transitie naar elektrisch rijden door te bouwen aan hoogwaardige laadstations op toplocaties. Ons doel is een Europees netwerk van 1.000 snellaadstations waar elektrische rijders hun auto kunnen opladen met energie uit zon en wind.


Fastned heeft in 2012 concessies verkregen voor de realisatie van laadstations op meer dan 200 locaties langs Nederlandse snelwegen. Wij zijn op zoek naar een Network Development Manager die zich hard wil gaan maken voor de volgende 100 locaties alsmede het uitbreiden van de bestaande stations om het snel groeiende aantal elektrische auto’s op de Nederlandse wegen van stroom te blijven voorzien. Jouw verantwoordelijkheid is het acquireren van nieuwe locaties voor de realisatie van laadstations. Door het creëren en onderhouden van relaties met gemeenten, commerciële partners of private grondeigenaren, creëer je nieuwe kansen. Er is ruimte om te kiezen bij welke van deze groepen jouw focus ligt, afhankelijk van jouw affiniteit en interesse.


De markt rondom snelladen en elektrische mobiliteit is erg in beweging en snel aan het groeien. In deze rol ben je een aanjager van de transitie naar elektrische mobiliteit. Je jaagt actief de ontwikkeling aan van nieuwe Fastned locaties. Je signaleert kansen in de markt en onderhoudt contacten op gemeentelijk niveau en met marktpartijen en je bent in staat om in afstemming met het Public Affairs team en andere teams (waaronder Legal en Communicatie) het juiste verhaal te vertellen.


Ons hoofdkantoor is gunstig gelegen nabij het Amstelstation in Amsterdam. Wij kijken ernaar uit je te verwelkomen in ons innovatieve en snelgroeiende bedrijf op het spannende en betekenisvolle gebied van e-mobility!

Job requirements

Om succesvol te zijn binnen deze rol moet je oplossingsgericht en overtuigend kunnen communiceren. Je bent instaat om met enthousiasme en creativiteit projecten voort te duwen, ook wanneer deze lastig worden. Je bent analytisch genoeg om de technische, juridische en financiële aspecten van locatieontwikkeling snel te doorgronden. Tot slot ben je een een goede afspiegeling zijn van Fastned’s core value ‘Think like a founder’ en herken jij in jezelf de volgende eigenschappen:

  • Je hebt ervaring met commerciële onderhandelingen en het sluiten van contracten;
  • Ervaring met expansie of locatie ontwikkeling bijvoorbeeld in de horeca of retail is een plus;
  • Je hebt WO Master niveau;
  • Je bent een strategisch denker en kan verschillende belangen goed wegen;
  • Je bent een netwerker, communicatief zeer sterk, flexibel en zelfstandig;
  • Je bent pro-actief, en werkt oplossingsgericht;
  • Affiniteit met elektrische mobiliteit, duurzaamheid en/of de energietransitie is een sterke plus.

Bouw samen met ons aan een betere toekomst

Werken bij Fastned betekent werken met mensen die gemotiveerd zijn om de overgang naar duurzame mobiliteit te versnellen. Samen hebben we de ambitie om Europa's beste snellaadnetwerk te bouwen, dat vrijheid geeft aan elektrische rijders en zo de energietransitie versnelt.


Fastned is momenteel actief in zes landen (met kantoren in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, België en Frankrijk) en groeit snel. Als jong, onafhankelijk bedrijf met een platte organisatiestructuur, geven we veel verantwoordelijkheid aan onze nieuwe medewerkers en verwachten we eigen initiatief.

Hoe is het om bij ons te werken?

We werken hard om de wereld te veranderen, maar we vergeten niet om onze successen te vieren, groot en klein. We voorzien dagelijks vegetarische lunches in onze kantoren, geven beruchte kerstfeestjes, organiseren jaarlijks een fantastische reis naar het buitenland en geven je 24/7 toegang tot ons volledig elektrisch wagenpark (alle oplaadkosten gedekt). Andere extraatjes zijn een pensioenplan, toegang tot ons aandelenoptieplan voor werknemers en de uitrusting van je keuze (MacBook vs ThinkPad, iOS vs Android).

Geïnteresseerd om een verschil te maken?

We zouden graag een gesprek met je hebben! Solliciteer nu, stuur ons je CV en leg in je motivatiebrief uit waarom je enthousiast bent om bij Fastned te komen werken.

Fastned is een Gelijke Kansen Werkgever. We moedigen vrouwen, mensen van kleur en LGBTQ(+) mensen sterk aan om te solliciteren. Wij overwegen sollicitanten van alle geslachten.