Skip to content

Customer Support NL (Sustainability Scale-up)

Netherlands, Noord-Holland, AmsterdamCustomer Experience

Job description

Als onze Nederlandse Customer Support Agent focus je je niet alleen op de vragen van onze klanten, maar help je met het verbeteren van alle contactmomenten; van de uptime van onze laders tot verbeteringen in onze app. 

Klanten contacteren ons via de Fastned app, email, telefoon en Social Media. Om onze klanten zo goed mogelijk te helpen, reageer je altijd tijdig en accuraat. Je kent de behoefte van onze klanten en je beantwoordt daardoor niet alleen de eerste vraag van de klant, maar zorgt er met jouw goede uitleg ook voor dat de klant de volgende keer geen hulp meer nodig heeft.  Verder denk je ook na over hoe wij onze eigen processen kunnen verbeteren, en deel je je opgedane kennis met je collega’s en in onze interne kennisbank. 

Ben jij vriendelijk, oprecht, servicegericht en kun je jezelf goed verwoorden via zowel email als telefonisch? Wil je daarbij werken bij een snelgroeiend en duurzaam bedrijf met een gaaf kantoor in Amsterdam, dan is deze baan misschien wel perfect voor jou! De functie is part-time (12 - 24 per week) en biedt heel veel flexibiliteit waardoor je dit perfect met bijvoorbeeld een studie kunt combineren. Momenteel zijn onze werktijden op werkdagen van 09:00 - 20:00, en in het weekend van ~10:30 - 21:00. We zijn daarom op zoek naar iemand die zowel in het weekend als op werkdagen kan werken (maar we verwachten natuurlijk niet dat je iedere dag beschikbaar bent)

Aangezien Fastned in meerdere landen werkzaam is, het voor deze functie vereist dat je vloeiend Nederlands en Engels spreekt en schrijft. Andere talen zijn een pré. 

Job requirements

Om een goede Customer Support Agent voor Fastned te zijn, heb je uitstekende communicatie skills nodig in zowel woord als geschrift. Klanten helpen is dankzij jouw positieve en klantgerichte mindset een tweede natuur voor jou. Daarnaast voldoe je aan de volgende punten:

  • HBO / universitair niveau;

  • Vloeiend in Nederlands en Engels;

  • Beschikbaar voor 12 - 24 uur per week (zowel op werkdagen als in het weekend);

  • Je werkt accuraat en hebt een oog voor details;

  • Stressbestendig en niet bang voor het onbekende;

  • Proactief; naast het helpen van klanten zoek je zelf naar manieren om het team te helpen en om jouw kwaliteiten tot uiting te brengen;

  • Eerdere ervaring in mobiliteit, energie en de EV industrie is een plus (maar geen vereiste);

  • Je bent bovenal gemotiveerd om de energietransitie vooruit te helpen.


Bouw samen met ons aan een betere toekomst
Werken bij Fastned betekent werken met mensen die gemotiveerd zijn om de overgang naar duurzame mobiliteit te versnellen. Samen hebben we de ambitie om Europa's beste snellaadnetwerk te bouwen, dat vrijheid geeft aan elektrische rijders en zo de energietransitie versnelt.

Fastned is momenteel actief in zes landen (met kantoren in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, België en Frankrijk) en groeit snel. Als jong, onafhankelijk bedrijf met een platte organisatiestructuur, geven we veel verantwoordelijkheid aan onze nieuwe medewerkers en verwachten we eigen initiatief.

Hoe is het om bij ons te werken?

We werken hard om de wereld te veranderen, maar we vergeten niet om onze successen te vieren, groot en klein. We voorzien dagelijks vegetarische lunches in onze kantoren, geven beruchte kerstfeestjes, organiseren jaarlijks een fantastische reis naar het buitenland en geven je 24/7 toegang tot ons volledig elektrisch wagenpark (alle oplaadkosten gedekt).

Geïnteresseerd om een verschil te maken?

We zouden graag een gesprek met je hebben! Solliciteer nu, stuur ons je CV en leg in je motivatiebrief uit waarom je enthousiast bent om bij Fastned te komen werken.

Fastned is een Gelijke Kansen Werkgever. We moedigen vrouwen, mensen van kleur en LGBTQ(+) mensen sterk aan om te solliciteren. Wij overwegen sollicitanten van alle geslachten.